Zwamsanering


Zwam komt vaak voor in de kruipruimte. De kruipruimte is de basis voor een gezonde en veilige woonomgeving. Het is daarom belangrijk om zwamproblemen vroegtijdig te signaleren en snel te handelen.

Zwamsanering door
een specialist

Kruipruimtes liggen vaak vol met bouwafval, asbesthoudende materialen en andere rommel. In combinatie met vocht is dit een ideale voedingsbron voor het groeien van huiszwam of kelderzwam. De aanwezigheid van zwam kan de stabiliteit van de fundering aantasten. Daardoor kan de begane grond vloer verzakken. Naast dat de zwam de vloer aantast, kan het ook gezondheidsklachten veroorzaken. Op het moment dat zwam geconstateerd wordt, wilt u er zo snel mogelijk van af. ASB begrijpt dit en kan u in het gehele traject ondersteunen.

Meer weten? Mail of bel met onze specialisten via (0318) 754856.

Onze oplossing

Wat gaan we doen:

  • We starten met een inventarisatie om de situatie in kaart te brengen.
  • Op basis van dit rapport maken we een plan van aanpak voorzien van een offerte.
  • We starten met het, indien nodig, leeghalen en opslaan van de inboedel. Dit gebeurt door een erkend verhuizer.
  • Daarna volgen de sloopwerkzaamheden eventueel gecombineerd met een asbestsanering.
  • Dan voeren we de zwamsanering uit en vervolgens brengen we een nieuwe werkvloer aan.
  • Als laatste stap zullen we, indien nodig een bodemafsluiter aanbrengen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van isolerende chips.

Bewonerscommunicatie

Een zwamsanering heeft altijd impact voor de bewoners van het huis. Onze uitvoerders gaan van te voren bij de bewoners langs om de werkzaamheden door te spreken. Indien nodig organiseren we samen met onze opdrachtgever een bewonersavond. Op deze manier zorgen we voor een vlotte doorstroming van het project.

 

Nieuwsgierig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar hoe zoiets er in de praktijk aan toe gaat. Daarom laten we u hieronder graag zien hoe het werkt.

Bekijk de video

Meer weten?

Contact