Contact ons via 0318-754856

ASB

Zwamsanering


Wilt u geen zwammen meer in uw gebouw? Wij helpen u er snel vanaf!
Neem contact op met ASB, bel met 0318-754856 of stuur een mail naar info@asb-bv.nl.

Zwamsanering door
een specialist

Zwamsanering is het verwijderen ofwel bestrijden van huiszwam, kelderzwam, bruinrot in het hout of op de muren. Bij ASB zijn wij specialist in het professioneel verwijderen van de zwammen in uw gebouw. Dit geldt voor het verwijderen van kelderzwam, het verwijderen van huiszwam en het verwijderen van bruinrot.

Waarom heb ik last van zwam?

Kruipruimtes liggen vaak vol met bouwafval, asbesthoudende materialen en andere rommel. In combinatie met vocht is dit een ideale voedingsbron voor het groeien van huiszwam of kelderzwam. Vocht kan komen door een lekkage, maar ook door optrekkend vocht en onvoldoende isolatie. Dit zien we vaak terug in oude (monumentale) panden. De meeste zwamsoorten kunnen al groeien in een omgeving met een luchtvochtigheid van 70%.

Waar kan ik zwam aantreffen?

Er kan sprake zijn van zwam in hout, zwam in muren en zwam in vloeren. Deze houtaantasters kunnen voor rot aan de balken zorgen. Met een aangetaste fundering als gevolg. Onder houtaantasters vallen ook houtworm en kubusrot.

Wat zijn de gevaren van zwammen?

Zwammen tasten hout aan, dus de aanwezigheid van zwam kan de stabiliteit van de fundering aantasten. Daardoor kan de begane grond vloer verzakken. Naast dat de zwam de vloer aantast, kan het ook gezondheidsklachten veroorzaken. Op het moment dat zwam geconstateerd wordt, wilt u er zo snel mogelijk van af. ASB begrijpt dit, door snel te handelen voorkomen wij grote problemen.

Hoe worden zwammen verwijderd?

Een veel gestelde vraag is: “Hoe werkt verwijderen van zwam?”. ASB saneert zwammen in de kelder of op andere plekken in huis of bedrijfspand. Onze bestrijdingsmethode is als volgt:

  • We starten met een inventarisatie om de situatie in kaart te brengen. Belangrijk is om de bron op te sporen, waardoor de zwammen zijn ontstaan. Vochtige plekken worden onderzocht en er wordt gekeken hoe dit opgelost kan worden.
  • Op basis van dit rapport maken we een plan van aanpak voorzien van een offerte.
  • In het plan van aanpak is de bewonerscommunicatie meegenomen. Een zwamsanering heeft namelijk altijd impact op de bewoners van het gebouw. Onze uitvoerders gaan van te voren bij de bewoners langs om de werkzaamheden door te spreken. Indien nodig, organiseren we samen met onze opdrachtgever een bewonersavond. Op deze manier zorgen we voor een vlotte doorstroming van het project.
  • We starten met het, indien nodig, leeghalen en opslaan van de inboedel. Dit gebeurt door een erkend verhuizer.
  • Daarna volgen de sloopwerkzaamheden eventueel gecombineerd met een asbestsanering.
  • Dan voeren we de zwamsanering uit en vervolgens brengen we een nieuwe werkvloer aan. We brengen een schimmeldodend middel aan en we gaan de muur injecteren tegen zwam.
  • Als laatste stap zullen we, indien nodig een bodemafsluiter aanbrengen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van isolerende chips.

Wat kost het saneren van zwammen?

De prijs voor het verwijderen van de zwam is afhankelijk van vele factoren, zoals de grote van de zwam, de bereikbaarheid van de zwam en de aangerichte schade. Ook worden er preventiemaatregelen genomen om te voorkomen dat de zwammen terugkeren. Deze factoren bepalen de prijs voor de zwamsanering en is voor elk project uniek. Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk van uw probleem af wilt komen en er niet te veel voor wilt betalen. Een specialist van ASB komt graag bij u langs om een vrijblijvende offerte op te stellen. Maak direct een afspraak.

 

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig naar onze uitgevoerde zwamsaneringen? Bekijk ze hier!

Bekijk de video

Meer weten?

Contact